Groene energie bij CG Technics in Ronse - Installatie en herstellen van zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen
  • Onze energiesystemen zijn ultrazuinig. Dat merkt u aan uw portemonnee.

  • Waarmee wij het verschil maken? Met een gedetailleerde energiestudie en eerlijk advies.

  • CG Technics staat garant voor een snelle en goede service.

Zonnepanelen


Met zonnepanelen spaart u niet alleen het milieu, maar ook uw portefeuille. Mede dankzij de overheidssteun zijn zonnepanelen een vertrouwd onderdeel geworden van het straatbeeld.

CG Technics is uw ideale partner voor het plaatsen van zonnepanelen. Onze installateurs steunen elkeen op de nodige expertise en ervaring om uw project optimaal uit te werken. Bovendien volgen onze installateurs regelmatig opleidingen om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen binnen de sector.

Op basis van uw behoeften maken wij een gedetailleerde studie, waardoor u een goed beeld krijgt van de investeringskost en uw terugverdientijd.

Zonneboilers


Een ander alternatief voor de groene energievoorziening van uw woning of bedrijf is de installatie van een zonneboiler. Om de zonnestraling op te vangen, wordt op het dak van de woning een zonnecollector met heatpipes gemonteerd. De zonnecollector kan zowel op een plat dak als op een hellend dak gemonteerd worden. Er zijn ook systemen die warm water leveren voor uw vloerverwarming. Een zonnecollector met heatpipes geeft 30% meer opbrengst ten opzichte van een gewone vlakplaatcollector.

Warmtepompen


CG Technics biedt u ook de mogelijkheid tot de installatie van een warmtepomp. Een warmtepomp kan warmte op relatief lage temperatuur benutten voor toepassingen op hogere temperatuur. Ze kan warmte uit de omgeving (lucht, water of bodem) op voldoende hoge temperatuur brengen voor de toepassing van onder andere de verwarming van woningen en sanitair warm water.

De hoeveelheid energie die ze hiervoor gebruikt is laag in vergelijking met de opbrengst. 65% à 80% van de door de warmtepomp geleverde energie wordt gewonnen uit de omgeving. Zo zal een warmtepompinstallatie minder energie verbruiken dan een klassiek verwarmingssysteem. Ook de CO2-uitstoot bij verwarming door middel van een warmtepomp is beduidend lager dan die van een klassiek verwarmingssysteem.